Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie? Vul even ons contactformulier in, wij geven zo spoedig mogelijk antwoord op uw vraag.

 

Algemeen

Kan mijn lage instap en/of driewielfiets omgebouwd worden?

Ja! In principe kan iedere fiets omgebouwd worden. Bij twijfels kunt u altijd contact opnemen met ons, wij staan u graag te woord.

Hoe kan ik de accu opladen?

Alle accu’s zijn los te koppelen en mee te nemen. U kunt uw accu dus overal opladen! Zowel als deze aan is gesloten op de fiets als in huis.

Kan ik ook zonder trapondersteuning fietsen?

Ja, onze ombouwsets maken gebruik van een vrijloop motor. Dat betekend dat u zonder weerstand door kunt fietsen als u geen trapondersteuning wenst of de accu leeg is.

Hoe lang duurt het opladen van de accu?

De accu opladen duurt ongeveer 5 uur. Op de oplader zit een indicatie LED met 2 kleuren.

  • Rood: Bezig met opladen
  • Groen: Volledig geladen

Hoe snel gaat mijn fiets als deze is omgebouwd?

Om te voldoen aan wettelijke richtlijnen is de trapondersteuning begrensd tot 26 km/h. Boven de 26 km/h wordt de ondersteuning automatisch verminderd en trapt u eventueel op eigen kracht harder. Naar wens kunnen we de trapondersteuning ook lager instellen bijvoorbeeld 12 km/h.

Welke accu is voor mij geschikt?

Dit hangt er vanaf waar u uw fiets voor gebruikt. Gebruikt u hem dagelijks voor uw werk? Dan is het aantal keer dat u uw accu kunt opladen erg belangrijk. Gebruikt u hem alleen voor pleziertochten in het weekend? Dan is de afstand wellicht belangrijker.

Twijfelt u nog of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe meet ik de framemaat op?

Om de framemaat van uw fiets zo nauwkeuring mogelijk te berekenen volgt u de volgende stappen:framemaat berekenen

1. Meet de binnenbeen lengte door met uw benen zo’n 15 centimeter uit elkaar te staan en de afstand tussen de grond en de kruishoogte te meten.
2. Deze lengte (in centimeters) vermenigvuldigd u met 0.68. Nu heeft u de bijbehorende framemaat berekend.

Als de uitkomst tussen 2 maten in ligt, geldt de volgende vuistregel:
Gebruikt u de fiets sportief, kies dan de kleinste van de twee maten. Gebruikt u de fiets voornamelijk als tourfiets, neem dan het grotere frame.

Fietsen met een geveerd zadelpen trekt u 4 centimeter van de ideale framemaat af.

Techniek

Waar zit de motor op de fiets?

De motor zit in het voorwiel. Deze wordt standaard met velg geleverd zodat u deze slechts om hoeft te wisselen met de velg die aan uw fiets bevestigd is. U kunt kiezen uit een zilveren of zwarte velg.

Wat is het voordeel van een voorwielaangedreven fiets?

De gewichtsverdeling is optimaal, de motor voor en de accu achter. Doordat de fiets zo gebalanceerd is en de motor u door de bocht trekt heeft u een optimale wegligging. Een voorwielmotor is daarnaast ook veel eenvoudiger te vervangen dan een achterwielmotor. Daarnaast blijft het schakelsysteem en de ketting gespaard van alle extra kracht die de motor uitoefent bij het accelereren.

Maken de motoren veel lawaai?

Nee, in principe zijn onze motoren vrij rustig. Echter in sommige situaties (berg op, of snel accelereren) kan deze een licht zoemend geluid maken. Wij bieden tegen meerprijs de optie voor een stille motor die helemaal geen geluid maakt.

Wij nodigen u graag uit een testrit te komen maken op onze fietsen zodat u dit zelf kunt ervaren.

Bestellen & Levering

Hoelang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Als een fiets besteld wordt zit er vanuit de leverancier (van Raam, Huka of HP Velotechniek) een levertijd van 6 weken op de fiets. Daar bovenop komt nog een week waarop wij uw fiets nakijken, elektrisch maken en uitvoerig testen zodat u zorgeloos kunt rijden.

Kan ik mijn producten retourneren?

Ja, u heeft 14 dagen bedenktijd op de bestelling. De producten die u terug stuurt moeten in de ongeopende originele verpakking teruggestuurd worden. U kunt het retour proces starten door contact met ons op te nemen. Dit kan zowel telefonisch als via de email.

De enige uitzondering hierop zijn producten gekocht op bestellen zoals fietsen. Deze producten zijn besteld op maat voor elke klant en omdat u bij de E-bike Specialist uitvoerig de fiets kunt testen vervalt uw herroepingsrecht voor deze bestellingen.

Garantie

Hoe lang heb ik garantie op de ombouwset?

Laat u uw elektrische duo-, driewiel- of lage instapfiets repareren om ombouwen bij de E-bike Specialist dan ontvangt u op het elektrische systeem 2 jaar garantie. Voor de accu krijgt u 2, 3 of 5 jaar garantie. Dit hangt af van de accu die u kiest. Tijdens ons kennismakingsgesprek leggen wij u duidelijk uit wat de voor en nadelen van de accu’s zijn. Natuurlijk leggen wij ook uit op welke accu u twee, drie of vijf jaar garantie ontvangt.

Hoe lang heb ik garantie op mijn fiets?

Op de fiets heeft u de volgende garantie:

Frame: 5 jaar
Elektrisch systeem: 2 jaar
Accu: 2, 3 of 5 jaar. Dit is afhankelijk van het type accu dat u kiest.

De garantie van de overige delen wisselt per fabrikant van de fiets. Vraag ons naar de voorwaarden.

Wetgeving

Is een kentekenplaat of verzekering verplicht?

Volgens de wetgeving is een kentekenplaatje en verzekeren niet nodig zolang de trapondersteuning niet meer dan 250W vermogen levert, maximale snelheid 26 km/h is en als u zelf mee trapt. Hier voldoet onze standaard motor aan.

Als u gebruikt maakt van duimgas zonder zelf te trappen (voor een snelheid tot 20 km/h) dan kunt u via de verzekering een plaatje en verzekering afsluiten. Dan is deze duimgas opstelling toegestaan. Gebruikt u de duimgas alleen voor weg te komen (tot 6 km/h)? Dan is een kentekenplaat niet nodig.

Blijft mijn elektrische fiets voor de wet een fiets?

Ja, mits gehouden wordt aan de volgende regels:

  • De elektrische aandrijving van de fiets mag niet meer dan 250 watt bedragen.
  • De snelheid bij ondersteuning mag niet meer dan 26 kilometer per uur bedragen.

Voor een fiets geldt geen rijbewijs of helmplicht en een verzekering is ook niet verplicht.

Voor de snelle motoren (speed-pedelec) gelden andere regels. Tot 1 januari 2017 valt de speed-pedelec onder de categorie snorfiets. Vanaf 1 januari 2017 onder bromfiets.