Ik wil mijn fiets ombouwen

Waarom ombouwen?
Een fiets ombouwen is natuurlijk goedkoper als een nieuwe elektrische fiets kopen. Als u een goede fiets heeft is het vaker voordeliger om uw huidige fiets om te bouwen in plaats van deze in te ruilen tegen een nieuwe fiets. Onze ombouwservice is daarnaast zo uitgebreid dat uw omgebouwde fiets haast niet te onderscheiden is van een fabrieks fiets.

Kan mijn fiets omgebouwd worden?
Ja! In principe kan iedere fiets omgebouwd worden. Ook als u een driewielfiets heeft of een bakfiets kunnen wij u van dienst zijn! Het is raadzaam om bij deze fietsen eerst contact op te nemen voordat u een ombouwset koopt.

Hoe gebruikt u uw fiets?
Dit is de belangrijkste vraag die u aan uzelf moet stellen. Gaat u de fiets voor korte of lange ritten gebruiken? Gebruikt u de fiets dagelijks of maar af en toe? Deze factoren bepalen welke ombouwset het beste bij uw situatie past. In de onderstaande tabel staan onze ombouwsets opgesomd. Zo kunt u eenvoudig een ombouwset kiezen. Onze Veldia ombouwpakketten passen op vrijwel alle fietsen.

Veldia ombouwset
E-bike Specialist heeft voor u een ombouwset samengesteld met onderdelen die samenwerken tot een perfect geheel. De verschillende onderdelen hebben wij uitvoerig getest op duurzaamheid en kwaliteit. De uitkomst zijn de onderstaande ombouwsets, een universele ombouwset voor iedere fiets tegen een scherpe prijs met 2 jaar garantie! Het mooie aan onze Veldia ombouwpaketten is dat alle onderdelen los verkrijgbaar zijn. Dit betekend dat als een onderdeel kapot is wij het defecte onderdeel makkelijk kunnen vervangen. U hoeft uw fiets dus niet op te sturen naar de fabriek! Twijfels? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Ombouwset Aantal Ladingen Gewicht Capaciteit Actieradius* Hi Speed**
Budget 800 < 9 kg 6 Ah 50 km Nee
Comfort 800 < 9 kg 11 Ah (396 Wh) 90 km Ja
Comfort achterwiel motor 800 < 9 kg 11 Ah (396 Wh) 90 km Ja
Comfort middenmotor 800 < 9 kg 11 Ah (396 Wh) 90 km Nee (32 Km/h)
LifePo 1800 < 9 kg 9,5 Ah (342 Wh) 80 km Ja
MTB achterwiel motor  800 < 9 kg 11 Ah (396 Wh) 90 km Ja

* De aktieradius, de afstand die met een volle accu afgelegd kan worden, is in eerste instantie afhankelijk van de capaciteit van de accu. Daarnaast spelen de volgende factoren ook een rol; de stand van de trapondersteuning, de windkracht, de helling, het gewicht van de fiets inclusief bestuurder en bagage.

** Optioneel kunt u deze fiets afgeleverd krijgen met een trapondersteuning tot 45 km/h. Standaard geven onze ombouwsets trapondersteuning tot 26 km/h.